Hvad er Natural Movement?

Hvad er Natural Movement?

Natural Movement er en træningsform, som handler om at bruge menneskets urbevægelser: Kravle, løbe, springe, hoppe, klatre, kaste, gribe, svømme, trække, skubbe, slå og bryde. Det handler om at træne naturligt og blive bedre til hvad mennesket har gjordt i tusinder af år.

Snydekoder til at lave lære Lizard Crawl!

Jeg ved ikke hvorfor jeg har siddet på disse cues så længe.. Jeg kom i tanke om hvor meget jeg elsker det her kravlemønster og hvor utilgængeligt det ser ud at lære. 

Men jeg har nogle GENIALE cues til at lære det, og dem gav jeg til mine bæster for et par sessions siden. Nu har de næsten alle sammen deres low lizards og som Kathrine sagde "det var mit life goal og jeg troede aldrig jeg ville få det", haha det er jo fantastisk!

Giv det et skud og lad mig høre hvordan det gik. 

Det skal siges at dette kravlemønster ikke er for begyndere. Husk at forberede og styrke dine håndled før du kravler og giv Kravlenisse workouten et skud :D

Tjek Ido Portal som altid inspirere mig til at nørde bevægelse. Den her video har jeg set tusind gange:D

"BÆST på en væg", ninja workout eller Spiderman træning?

gekko.png

Gekko Wall” er en ny leg, måske. Måske er den ældgammel eller måske findes der 5 andre variationer. Men det er ligemeget hvor og hvornår den er fra. Jeg stødte på den på en workshop jeg afholdte den 17. December i Aarhus, hvor deltagerne og jeg arbejdede med at finde på “opgave lege”, hvor man i par giver hinanden udfordringer. For eksempel: hæng i armene fra en ribbe og rør din partners hånd med din fod. Inden for et par minutter havde et par af deltagerne skabt en gekkoleg! Jeg nåede ikke selv at prøve den til workshoppen, men gav den et skud for et par dage siden. Det er min nye ynglings leg.

Hvis vi nu skulle gennemgå legen (se videoen) og sige præcist hvad vi træner vil listen være dejligt lang. Der er helt klart gribestyrke og det er tydeligt at ryg og skuldre arbejder. Men der er også træk og skub både ved siden af kroppen men også over hovedet, samt lækre stræk i flere positioner. Det er altså en glimrende styrke og mobilitets workout for hele kroppen, hvis man vælger at se det sådan.

Det fantastiske ved at lege denne leg, for min bror og jeg, er at vi har det så sjovt at vi glemmer hvor hårdt det er. Vi var helt smadret efter flere runder, men blev ved med at finde på nye variationer og prøve dem af!
Med partner øvelser som denne trækker vi lidt uforudsiglighed og kaos ind i træningen samtidig med at vi bevæger os ud af "træningmindsettet". Eller rettere vi arbejder på at ændre vores mindset omkring træningen til at være mere flydende og lystbetonet.  

At lege er en af de bærende søjler i Naturlig Træning tilgangen. Men vi går til legene med samme fokus og engagement som trænede vi mobilitet, styrke, kondition eller færdigheder.

Jeg vil elske at se dine bud på denne leg hvis du kommer forbi en gymnastiksal med ribber, måske du kan bruge en klatrevæg eller et træ? Det kan være at du kan vise dine børn legen eller prøve den med din bedste ven.

Leg, bevæg dig og udforsk legen og dine bevægelses muligheder. Del endelig legen :D

Glædelig Jul og godt nytår!
Benjamin